Kategorier
Politikk

Tyskland reviderer våpenloven

Reaksjonene etter at en 17 år gammel gutt gikk amok med pistol i Winnenden i Tyskland har ikke latt vente på seg. I morgen skal det avgjøres om våpenloven skal strammes inn. Det kommer sannsynligvis til å vedtas strengere regler for oppbevaring av våpen i privathjem, og det blir trolig iverksatt et våpenamnesti likt det vi har hatt i Norge. Tanken bak er at illegale våpen kan leveres til politiet uten fare for straff. Det har også vært snakk om å opprette et riksdekkende våpenregister. Et varslet forbud mot paintballvåpen kommer sannsynligvis ikke i denne omgang.

Mens tyske myndigheter diskuterer om våpenloven skal strammes inn, har allerede politiet i Niedersachsen igangsatt et våpenamnesti. Ifølge Neue Osnabrücker Zeitung har befolkningen i distriktet Hildesheim og byen Holzminden  allerede levert 372 våpen til politiet, som kaller amnestiet en suksess. Våpnene som er levert inn er stort sett arvede våpen som støver ned på loft og i kjellere. La oss ikke håpe at verdifulle antikke våpen blir destruert, slik vi så eksempler på i Norge.

Med unntak av det foreslåtte forbudet mot paintballvåpen synes jeg i og for seg at de foreslåtte innstrammingene virker fornuftige. Noen vil likevel hevde at strengere våpenlover ikke kan forhindre lignende katastrofer. Dersom faren til 17-åringen hadde oppbevart pistolen som ble brukt til drapene på en forskriftsmessig måte, kunne katastrofen vært unngått.

Kilder:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.