Kategorier
Ukategorisert

Drap i Tre nøtter til Askepott?

Sannheten er ikke alltid den du ser på TV. Det viser seg nemlig at NRK har holdt seerne for narr i årevis ved å vise en sensurert utgave av Tre nøtter til Askepott – den tysk-tsjekkoslovakiske eventyrfilmen fra 1973 som vises på julaften hvert år. Og ikke nok med det: Jaktscenen som er klippet bort viser en ekte revelikvidering, blogges det.

Sannheten er ikke alltid den du ser på TV. Det viser seg nemlig at NRK har holdt seerne for narr i årevis ved å vise en sensurert utgave av Tre nøtter til Askepott – den tysk-tsjekkoslovakiske eventyrfilmen fra 1973 som vises på julaften hvert år. Og ikke nok med det: Jaktscenen som er klippet bort viser en ekte revelikvidering, blogges det.

Morderen er selveste prinsen, og revejakten beskrives av bloggeren Ida på følgende måte: «Og det er ikke bare juks. Vi får se en lys levende rev som spreller mens den prøver å dra ut pilen som er blitt skutt inn i siden, og jammen holder de ikke opp hele reveliket etterpå også.»

Men, juks er det definitivt. I klippet vises to rever – den første en høyst oppegående rev med flott vinterpels. Den observante seer vil skimte at den har fått viklet en «pil» rundt kroppen, som den irritert forsøker å fjerne med kjeften (se fra ca. 07:45 i det første klippet). Legg også merke til at revens fram- og bakbein er bundet sammen.

Et par sekunder senere vises reven tilsynelatende død. De fleste ser at den døde reven er en stand-in, og at den er steindød. Bokstavelig talt, etter rigor mortis å dømme. Den har trolig vært død helt siden høsten eller sommeren. Eller året før. Den har i hvert fall ligget i en fryseboks en god stund, for vinterpels har den ikke. Pelsfargen er også helt forskjellig fra den første reven.

«Sjokkerende – men egentlig glad for at jeg har slippet å se dette som barn på NRK», kommenterer Emilie. Vi får tro at ribba eller pinnekjøttet smakte godt senere på kvelden. Jeg har aldri hørt om noen som har fått varige men av å se falken som faller død i versjonen som sendes på norsk TV – den har vi nemlig vært vant til å se fra vi var små.

Se klippene selv:

2 svar til “Drap i Tre nøtter til Askepott?”

Du har et mye mer oppmerksomt øye enn meg!

Jeg bøyer meg i støvet.

Jeg satt der i julemodusen og så filmen og ble vel så sjokkert av den drepte reven at jeg tok mordet for god fisk!

Skal oppdatere blogposten med link til din påpekning 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.