Kategorier
Media

Våpenhandler i trøbbel i Rogaland

I kveld skal TV 2 Hjelper deg sende en sak om ulovlig modifiserte rifler. «Saken startet da en våpeneier kontaktet programmet «TV 2 hjelper deg» etter å ha blitt fratatt våpenkortet for en Brno 452 American-rifle med for kort løp. Han hadde kjøpt geværet lovlig hos et firma i Rogaland.», skriver VG.

I kveld skal TV 2 hjelper deg sende en sak om ulovlig modifiserte rifler. «Saken startet da en våpeneier kontaktet programmet TV 2 hjelper deg etter å ha blitt fratatt våpenkortet for en Brno 452 American-rifle med for kort løp. Han hadde kjøpt geværet lovlig hos et firma i Rogaland.» skriver VG.

Det virker som firmaet har solgt 6000 rifler med pipelengde under tillatt minimumslengde siden 1987. Dersom dette stemmer så høres det ganske useriøst ut, men firmaet mener å ha en rettskjennelse på sin side som omhandler hvor mye man kan kappe av et geværløp før det regnes som en vesentlig endring av våpenets karakter. Uansett så tviler jeg at dette blir god reklame firmaet det gjelder, og for sporten generelt. Kjenner jeg TV 2 rett så er de kapable til å blåse opp en ikke- sak til noe stort. Som svartkruttskytter er jeg uansett glad for at pipene ofte over én meter lange!

Redigert: Se kommentar for firmaets versjon av saken.

Redigert 2: Dersom jeg har forstått det riktig er politiet og/eller Politidirektoratet klaget inn for TV 2 hjelper deg av en forbruker – det tror jeg ikke har skjedd før. POD vil sannsynligvis legge all sin prestisje i denne saken. Det skal bli særdeles spennende å se TV 2s vinkling, og om de våger å «kjøre» POD på bakgrunn av forbrukeren og firmaets versjon.

2 svar til “Våpenhandler i trøbbel i Rogaland”

Her er paragrafen som POD så galant overser.

————–

§ 4. Måling av skytevåpenets totallengde og løpslengde

Med totallengde på skytevåpen menes den største lengde som måles i løpets lengderetning fra løpets munning til enden av kolben. Har skytevåpenet påmontert kolbe, som enkelt kan slås inn eller felles inn, skal våpenets totallengde måles med kolbe innslått eller innfelt.

Pipelengden defineres som avstanden fra løpets munning til støtbunnen med sluttstykket i låst (fremre) posisjon. For revolvere måles pipelengden fra munningen til fremre kant av tønnen. Har skytevåpenets løp en påskrudd del på våpenets munning som kan fjernes, som flammedemper, lyddemper eller lignende, skal løpets lengde måles uten påskrudd del. Pipelengden på heldempet rifle måles med lyddemperen påmontert.

—————-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.