Kategorier
Varia

NOJS i arbeid

Norsk organisasjon for jegere og skyttere (NOJS), som jeg skrev om i dette innlegget, har allerede rukket å bli høringsinstans for Det Kongelige Justis- Og Politidepartement. Dette betyr i praksis at organisasjonen er med på å påvirke hverdagen til jegere, skyttere og våpeninteresserte.

Norsk organisasjon for jegere og skyttere (NOJS), som jeg skrev om i dette innlegget, har allerede rukket å bli høringsinstans for Det Kongelige Justis- og Politidepartement. Dette betyr i praksis at organisasjonen er med på å påvirke hverdagen til jegere, skyttere og våpeninteresserte. Per nå har NOJS et knippe dyktige og reflekterte personer i ledelsen, og dette er med på å gi den tyngden som trengs i holmgangen med byråkratene. Den aggressive og polariserende holdningen til for eksempel Norsk våpeneierforbund fungerer motsatt, og er etter min mening mer til skade enn gavn for våre interesser.

NOJS var også tidlig på banen med å tilby Linda Mathiesen hjelp. Hun sto tidligere i år fram på TV 2 i saken saken der Alms heldempede våpen ble tatt opp. Politiet – som ser ut til å ha latt seg instruere direkte fra Politidirektoratet i denne saken – benyttet seg av den betente hjemmebesøksparagrafen for å få tilgang til et heldempet våpen av Alms fabrikat. PODs agenda er å «ta» Alm, og ser ut til å ha brukt Mathiesen som et tilfeldig offer. NOJS har engasjert advokat Jon Christian Elden på Mathiesens vegne. Elden har formulert en klage med krav om tilbakelevering av Linda Mathiesens våpen, som nå er oversendt Søndre Buskerud Politidistrikt.

NOJS begrunner deres involvering på følgende måte: «NOJS fokus på denne saken, og årsaken til vårt engasjement, er måten Politiet har opptrådt på og som sagt, at Linda Mathiesen skal få tilbake våpenet sitt. Hvorvidt våpenet er lovlig med hensyn til løpslengde og konfigurasjon, er en annen sak. Linda har handlet i god tro – det samme gjelder mer enn 6000 andre våpeneiere som har samme type våpen. Denne saken har derfor meget stor prinsippiell betydning for mange jegere og skyttere, og er nettopp derfor en erketypisk NOJS-sak!»

Som nystartet organisasjon har ikke NOJS ubegrensede midler. Interesserte som ønsker å støtte NOJS og Mathiesen kan donere en slant ved å klikke på PayPal-knappen på kammeret.no. Det hjelper også om du melder deg inn i NOJS!

Ett svar til “NOJS i arbeid”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.