Kategorier
Svartkrutt og skyting

Trening før NM

Forrige helg ble det tid for første treningsrunde før NM i svartkruttskyting. Nå er det akkurat én måned til NM starter, og jeg har en del å ta tak i.

Tangering av (en svak) norgesrekord.
Tangering av (en svak) norgesrekord.

Forrige helg ble det tid for første treningsrunde før NM i svartkruttskyting. Nå er det akkurat én måned til NM starter, og jeg har en del å ta tak i. Det ble en helg med både oppturer og nedturer. Kammerladeren er litt trøblete, og jeg sliter med å få skutt den inn. Jeg har måttet skifte kruttmerke siden forrige sesong, og det har nok litt å si. Min kammerlader liker tydeligvis ikke sveitserkrutt nr. 5, men spiser tysk Wano P med god appetitt. Det er mulig jeg har en liten rest Wano P jeg kan bruke dersom det ikke løsner på en eller annen måte før NM.

Bedre gikk det med P-1856-riflemusketten som jeg skal bruke i to klasser: stående på 50 meter og liggende på 100. Etter litt innkjøringsproblemer, der hovedproblemet var gammelt kulefett, så kom det seg betraktelig. Nytt kulefett ble kokt, og deretter skjøt jeg to runder på 50 meter. Poengsummene ble 89 og 87. 89-serien er for øvrig tangering av norgesrekorden, som garantert kommer til å ryke i år. På 100 meter skjøt jeg meg bare inn, og det så greit ut, men ikke mer enn det. Den gamle Pattern 1856-en er fryktelig lett, og vanskelig å skyte med i stående stilling. Jeg misunner de som skyter med tyngre våpen, og lurer litt på å skifte den ut, selv om den går bra.

12 mm Remington rolling block-rifla prøvde jeg også 20 skudd med på 100 meter. Ammunisjonen jeg brukte var ladet i 2006, og den gikk overraskende bra.

Den moderne kopien av en Sharps-rifle jeg skyter meg hadde jeg en del tekniske problemer med. Jeg følte jeg gjorde en ok jobb, men det var stor vertikal spredning. Mot slutten av helga fant jeg ut at det sannsynligvis skyldtes en løs skrue på dioptersiktet, så denne feilen kan forhåpentligvis forbedres. Likevel føler jeg meg usikker på denne rifla, siden den er ganske ny for meg. Den mangler også en god skytereim, og den må jeg lage før NM. Det er også mulig at jeg gir papirviklede kuler en ny sjanse.

Revolveren har jeg ikke skutt med til nå i år, men her har jeg heller ingen ambisjoner. Eller jo, jeg vil helst unngå sisteplassene!

Jeg satser også på Nordisk mesterskap i år, så NM får jeg ta som en fin oppkjøring til jeg skal dit.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.