Kategorier
Hobby

Lek med speilreflekskamera

De siste årene har jeg tatt bildene mine med en Sony Ericsson K850i mobiltelefon. Telefonen har tjent meg godt, og tar svært gode bilder til å være en mobiltelefon, men nå syntes jeg det var på tide å skaffe meg litt proffere utstyr. Som en julegave til meg selv kjøpte jeg derfor et digitalt speilreflekskamera av typen Canon EOS 500D.

De siste årene har jeg tatt bildene mine med en Sony Ericsson K850i mobiltelefon. Telefonen har tjent meg godt, og tar svært gode bilder til å være en mobiltelefon, men nå syntes jeg det var på tide å skaffe meg litt proffere utstyr. Som en julegave til meg selv kjøpte jeg derfor et digitalt speilreflekskamera av typen Canon EOS 500D. Og hva skal det brukes til? Først og fremst til artikler jeg skriver som både trykkes i magasiner og på Internett, men også som et generelt kamera til hverdags- og feriebruk. Den har også mulighet for videoopptak i HD-kvalitet, så det skal også brukes til for eksempel instruksjonsvideoer og lignende.

Selv er jeg helt blank når det gjelder fotografering, og dersom jeg tar gode bilder er det som regel mer flaks enn dyktighet. Snøen kom beleilig før jul, så det har blitt litt leking med vintermotiver.

sno1

sno2

sno7

Men, til det jeg skriver trengs det ofte detaljerte nærbilder. Etter litt søking på nett fant jeg derfor ut at jeg skulle lage meg en «light box» – eller lysboks – der fotoobjektet plasseres inni og lyses opp. Det finnes en drøss av artikler på nett som forklarer hvordan en slik kan lages – dersom du er lat har jeg laget dette søket for deg. Jeg lagde min av en pappeske, matpapir, tape og en bit kartong. Til belysning brukte jeg diverse skrivebordslamper.

Her er min boks, og nedenfor er noen av de første bildene jeg har tatt. Nå bør jeg helst skaffe meg en makrolinse, siden kit-linsa som fulgte med kamerat ikke egner seg aller best til denne type fotografering.

lightbox_eske

Etter at jeg fant ut at jeg kunne stille inn hvitbalansen på kameraet ble bildene ble helt greie, men jeg ser at jeg må skaffe meg bedre lamper, for belysningen ble litt ujevn – det kan sees på skyggene. Dette var altså en første test – forhåpentligvis kommer det mer etter hvert.

lightbox_bil

lightbox_flintlaas

lightbox_stol

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.