Kategorier
Internett Svartkrutt og skyting

Tips til tørrtrening

For alle typer skyttere kan tørrtrening være en god idé. Tørrtrening er kanskje ikke like gøy som å skyte med skarp ammunisjon på banen, men det er billig og kan gjøre deg til en bedre skytter. For best mulig resultat bør blinken skaleres ned, på en slik måte at forholdet mellom avstanden du tørrtrener på, størrelsen på blinken og avstanden du vil skyte på banen med, blir korrekt.

For alle typer skyttere kan tørrtrening være en god idé. Tørrtrening er kanskje ikke like gøy som å skyte med skarp ammunisjon på banen, men det er billig og kan gjøre deg til en bedre skytter. For best mulig resultat bør blinken skaleres ned, på en slik måte at forholdet mellom avstanden du tørrtrener på, størrelsen på blinken og avstanden du skyter på banen, blir korrekt. Du kan bruke enkel matematikk for å regne ut forholdet, men for litt siden kom jeg over et program som gjør dette automagisk.

TargetExpress, som programmet heter, har en database med over 500 blinker, og du kan også tegne eller legge inn dine egne blinker om du er ute etter noe spesielt. De velkjente blinkene fra ISSF, IPSC, Cowboy Action, metallsilhuett etc. ligger allerede inne. For jegere ligger det også noen få dyrefigurer. Og best av alt: Programmet har en flott nedskaleringsfunksjon som lar deg legge inn avstanden du vil tørrtrene på og avstand til blinken. Klikk på «Ok» og skriv deretter ut bildet, heng det på veggen, og start tørrtreningen.

Skjermbilde fra Target Express. Klikk på bildet for større versjon.
Skjermbilde fra Target Express. Klikk på bildet for større versjon.

Programmet kan lastes ned herfra, og kan brukes gratis i 20 dager. Etter at prøveperioden er utgått må du kjøpe en lisens for å bruke det videre. Lisensen koster bare $14.95, som er knappe 95 kroner med dagens kurs. Merk at TargetExpress kun fungerer på PC.

Få våpen har godt av tørrklikking. Sørg derfor at du har en klikkpatron i kammeret for å ikke skade tennstiften. Skyter du med flintlås kan du bytte flinten ut med et trestykke.

Til slutt: Dersom du bor i et tettbygd strøk kan det være lurt å trekke for gardinene før du trener. Ting kan misforstås fra utsiden.

2 svar til “Tips til tørrtrening”

Genialt program! Torleif, du skalerer ned skivene ved å trykke på ikonet ved siden av spørsmålstegnet. (Først må du klikke på ei skive).

Hyggelig gjensyn med en «fi» fra militæret fant jeg også. Slike skiver er vel forbudt i forsvaret nå fordi de er for livaktige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.