Kategorier
NM 2009 Svartkrutt og skyting

NM 2009: Status

Det er nå over en måned siden forrige oppdatering om mine forberedelser til NM. Sannheten er vel at det ikke har skjedd noe siden sist. Jeg har ikke skutt et eneste skudd, men har i det minste fått trent litt alternativt. Selv om mye av nøkkelen til suksess på skytebanen ligger i hodet, så kan det ikke skade å forbedre den fysiske formen. Siden sist så har jeg i hvert fall kvittet meg med noen kilo kroppsvekt, kondisen er bedre osv.

Jeg har også bestemt meg for å skyte med vanlige kuler med smøreriller i Remington replika. Den avgjørelsen ble egentlig tatt av Posten Norge BA, som klarte å rote bort en pakke fra USA som blant annet inneholdt en «taper crimp»-die som jeg trengte for å lade patroner med papirviklede kuler. Jeg kunne selvfølgelig ladet dem uten å krympe dem, men jeg går heller for det vante og sikre. I den samme forsendelsen forsvant det også en del andre ting jeg kunne fått bruk for under NM. Irriterende, men slikt som skjer.

Påmeldingen er i hvert fall i boks, og jeg stiller i følgende klasser:

  • Minié original
  • Lamarmora original
  • Remington original
  • Remington replika
  • 18 lødig kammerlader
  • Smith & Wesson replika
  • Mariette

Selv om jeg ikke har fått trent så mye, så er det i hvert fall betryggende å vite at jeg har opparbeidet gode ladninger til de fleste våpnene jeg skal bruke. Unntaket er 18 lødig kammerlader, men målet må i hvert fall bli å få den i svarten til NM. Heldigvis er blinken i denne klassen svær!

Til nå er det 150 påmeldte starter til NM, og det gledelige er at klassen 18 lødig kammerlader ligger an til å bli rekordstor i år.

Førstkommende fredag blir det muligens litt skyting også. Nå må jeg bare passe på å ikke bli overtrent…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.