Kategorier
Hobby Svartkrutt og skyting

Artikkel på trykk i Sverige

I årets nummer av svenske Hand & LuftvapenGuiden har jeg en artikkel på trykk som omhandler perkusjonsrevolvere. Artikkelen er självklart på svenska, och innehåller information om den historiska bakgrunden och praktisk användning av slaglåsrevolverna.

Hand & LuftvapenGuiden 2009
Hand & LuftvapenGuiden 2009

I årets nummer av svenske Hand & LuftvapenGuiden har jeg en artikkel på trykk som tar for seg perkusjonsrevolvere. Artikkelen er självklart på svenska, och innehåller information om den historiska bakgrunden och praktisk användning av slaglåsrevolverna. Laddat med svartkrut forståss!

Utgiverne sier følgende om årets guide:

«I Hand&LuftvapenGuiden 2009 får du som vanligt en fullständig sammanställning av all hand- och luftvapen- och svartkrutsutrustning som säljs i Sverige. Här finns tekniska data för samtliga vapen, kikarsikten samt all ammunition. Du får produkterna presenterade med priser och bilder i färg. Hand&LuftvapenGuiden är det bästa sättet för dig att snabbt och enkelt jämföra alla produkter, deras egenskaper och priser med varandra. Med Hand&LuftvapenGuiden som hjälp kan du lätt och billigt hitta rätt utrustning för just dig och ditt skytte. Som vanligt bjuder vi dig även på en rad intressanta artiklar. Hand&LuftvapenGuiden har gästat ett enormt vapenmuseum i USA samt den stora tyska vapenmässan IWA. Vi har också provat pistolerna Beretta Px4 Storm, CZ75 SP-01 Shadow och Taurus 1911 samt tittat närmare på Rugers hela, stora revolversortiment. Vi har även jämfört hur det är att övningsskjuta med vapen som ser likartade ut, men har helt olika kalibrar eller rent av drivs med luft. Dessutom har vi gett oss ut på fältskytte med luftgevär. För den svartkrutsintresserade finns en stor artikel om slaglåsrevolvrar.»

Hand & LuftvapenGuiden blir ikke solgt i Norge så vidt jeg vet, men kan sikkert bestilles fra Sverige.

Redigert: Guiden kan bestilles her.

4 svar til “Artikkel på trykk i Sverige”

Fin artikkel Øyvind.
Guiden(e) kan bestilles på nett, kommer på 262,- NOK.
Synd du ikke fikk inn en annonse på «Vakre Våpen – svart krutt» som også er meget hyggelig lesning, men «svartkrutt.net» er nevnt under «Andvendbara linker» ser jeg!

Takk for det. Jeg har ikke sett artikkelen selv, men det er jo hyggelig at svenskene ser på svartkrutt.net som «andvendbart»!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.