Kategorier
Internett

Dropbox – gratis lagringsplass

Har du mange bilder eller filmklipp du vil dele med andre? Er filene for store for å sendes med e-post? Har du dokumenter du jobber med både på jobb og privat? Da er kanskje Dropbox løsningen for deg. Dropbox lar deg laste opp inntil 2 GB gratis på deres nettsted. Dersom du inviterer andre brukere kan du få opptil 3 GB lagringsplass.

Har du mange bilder eller filmklipp du vil dele med andre? Er filene for store for å sendes med e-post? Har du dokumenter du jobber med både på jobb og privat? Da er kanskje Dropbox løsningen for deg. Dropbox lar deg laste opp inntil 2 GB gratis på deres nettsted. Dersom du inviterer andre brukere kan du få opptil 3 GB lagringsplass. Dette er i og for seg ikke så enestående – den store fordelen er at du bruker funksjonen på samme måte som du bruker vanlige mapper i Windows. Det eneste du gjør er å opprette en konto og installere et lite program på PC-en.

Her er et skjermbilde fra Windows etter at programmet er installert. Du kan velge om filene skal deles på Internett eller holdes privat. Dersom du installerer programmet på flere forskjellige PC-er vil filene automatisk synkroniseres, og du kan jobbe med filene selv om du ikke er tilkoblet Internett.

dropbox1

Deling av filene skjer ved å høyreklikke på mappen eller filen og velge Dropbox >> Share This Folder:

dropbox2

Du kan også hente eller laste opp filer via Dropbox’ nettsider:

dropbox3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.