Kategorier
Mat

Laks med gulrot og purre

Dette er ingen matblogg, men det mest leste innlegget i 2009 var faktisk Pastasalat med kylling og pesto. Her følger en ny oppskrift: ovnsbakt laks med gulrot og purrestrimler. På bildene har jeg brukt en kreolskmarinert laksefilet med skinn, men du kan bruke det du har, og krydre som du vil. Salt og pepper, med noen sitrondråper fungerer utmerket. Pesto fungerer sikkert fint til laksen også, uten at jeg har prøvd det selv.

Ferdig rett. Klikk på bildet for å se bildeserie.

Dette er ingen matblogg, men det mest leste innlegget i 2009 var faktisk Pastasalat med kylling og pesto. Her følger en ny oppskrift: ovnsbakt laks med gulrot og purrestrimler. På bildene har jeg brukt en kreolskmarinert laksefilet med skinn, men du kan bruke det du har, og krydre som du vil. Salt og pepper, med noen sitrondråper fungerer utmerket. Pesto fungerer sikkert fint til laksen også, uten at jeg har prøvd det selv.

Som tilbehør bruker jeg poteter, brokkoli og blomkål. Kjedelig kanskje – men godt og sunt!

Dette trenger du:

  • Laksefilet, med eller uten skinn
  • Purreløk
  • Gulrøtter
  • Poteter
  • Brokkoli
  • Blomkål

Slik gjør du
Start med å kutte opp gulrøttene i strimler, omtrent på tykkelse med en fyrstikk, eller kanskje litt tykkere. Tennene trenger litt motstand. Gjør det samme med litt purreløk. Lengden på strimlene skal være lik tykkelsen på laksefileten.

Legg fileten med skinnsiden ned på et stykke sølvpapir. Krydre etter eget ønske. Fordel gulrot- og purrestrimlene oppå laksen, og pakk den inn. Bak den i ovnen på ca. 200 grader. Det tar vel ca. 20-25 minutter.

Kok grønnsakene og spis. Litt smør på potetene må til

Et lite tips til slutt: Når du tar laksen ut fra sølvpapiret kan du fjerne skinne ved å stikke en tynn stekespade eller lignende under skinnet når du løfter opp fileten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.