Kategorier
Internett

Farvel Internet Explorer 6

De som bruker den utdaterte nettleseren Microsoft Internet Explorer 6 (IE6) vil i disse dager merke en advarsel når de går inn på mine nettsteder www.svartkrutt.net og www.skyttergraven.net.

De som bruker den utdaterte nettleseren Microsoft Internet Explorer 6 (IE6) vil i disse dager merke en advarsel når de går inn på mine nettsteder www.svartkrutt.net og www.blogg.svartkrutt.net.

På svartkrutt.net ser advarselen slik ut:

Mens på blogg.svartkrutt.net ser den slik ut:

Advarsel på blogg.svartkrutt.net

Hva er grunnen til denne advarselen?
Kort oppsummert er Internet Explorer 6 ondskapen selv fordi:

  • Den har mange sikkherhetshull: Selv Microsoft anbefaler brukerne sine å oppdatere til en nyere versjon av Internet Explorer.
  • Den er treig: Dersom du oppgraderer vil du etter all sannsynlighet få en raskere brukeropplevelse, og de fleste nettsidene du besøker vil fungere mye bedre.
  • Den er basert på utdatert teknologi: IE6 ble lansert i august 2001. Den gamle teknologien gjør det vanskelig å lage dynamiske og innholdsrike nettsider.

Hva skjer hvis jeg ikke oppdaterer?
Du vil etter hvert få en svart skjerm når du prøver å gå inn på svartkrutt.net eller blogg.svartkrutt.net. Dette er fordi jeg ikke gidder å bruke ekstra tid på å utvikle sider spesielt for brukere av utdatert teknologi.

Hva gjør jeg hvis jeg arbeidsstedet eller skolen min ikke lar meg oppgradere?
Klag! Alle vet at IT-administratorer er rare og egenrådige folk, men prøv å overbevise dem om at IE6 er steinalderteknologi. Si at du ikke får gjort jobben din med IE6. Send e-post, ring eller bank på dørene deres. Argumenter med at å oppgradere er gratis.

Dersom du vil sjekke hvilken nettleser du bruker kan du klikke på denne lenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.