Kategorier
Media

Fess «Crockett» Parker er død

Fess Parker – skuespilleren som portretterte Davy Crockett er død, melder VG. Sammen med 100-årsjubileet for den amerikanske borgerkrigen, bidro Parker og Walt Disney-filmene om Davy Crockett sterkt til at svartkruttskyting fikk en rennessanse på 1950- og -60-tallet.

Fess Parker
Fess Parker

Fess Parker – skuespilleren som portretterte Davy Crockett – er død, melder VG. Sammen med 100-årsjubileet for den amerikanske borgerkrigen, bidro Parker og Walt Disney-filmene om Davy Crockett sterkt til at svartkruttskyting fikk en rennessanse på 1950- og -60-tallet. Da amerikanerne feiret 200-årsjubileet for uavhengighetserklæringen i 1976 ble enda flere rekruttert.

Selv har jeg aldri vært særlig inspirert av Disneys Davy Crockett-framstilling, men den første boka jeg leste var Davy Crockett av Tom Hill. Det er muligens en av årsakene til at jeg driver på med det tullet jeg holder på med i dag. Mange år senere fant jeg ut at Tom Hill faktisk var dansk, og bak pseudonymet skjulte det seg en dansk kvinnelig forfatter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.