Kategorier
Musikk

Ronnie James Dio er død

Ronnie James Dio – den lille mannen med den store stemmen – døde 16. mai, 67 år gammel. Dio var kjent som en av metal-sjangerens beste vokalister, og hadde bakgrunn fra blant annet Elf, Rainbow og Black Sabbath før han dannet bandet Dio i 1982.

Ronnie James Dio – den lille mannen med den store stemmen – døde 16. mai, 67 år gammel. Dio var kjent som en av metal-sjangerens beste vokalister, og hadde bakgrunn fra blant annet Elf, Rainbow og Black Sabbath før han dannet bandet Dio i 1982. De senere årene har han også vært frontfigur i Heaven & Hell som besto av Black Sabbaths originalbesetning fra 1980 til 1982. noisecreep.com har en fin oppsummering av Dios karriere.

Mitt første møte med Dio var gjennom plata (eller, kassetten i mitt tilfelle) Holy Diver på slutten av 1980-tallet – en musikkoplevelse som for ettertiden var med på å prege min musikksmak. Denne plata er kanskje er noe av det beste han har gjort, ved siden av Black Sabbath-plata Heaven and Hell.

Etter planen skulle jeg sett ham live for første gang i Bergen i desember 2009, men konserten i Grieghallen ble avlyst da Dio fikk diagnosen magekreft. Tidlig i 2010 ble det annonsert at Heaven & Hell skulle varme opp for Iron Maiden i Bergen 11. august, noe som kunne blitt tidenes konsertopplevelse. Jeg gledet meg som en unge.

I tillegg til sin allsidige og kraftige stemme var han også kjent for tekstene sine, som inneholdt elementer av middelalder og fantasy, med trolldom, drager, regnbuer, himmel, helvete og kampen mellom godt og ondt som sentrale temaer.

Du finner også det meste av Dios musikk på Spotify: http://open.spotify.com/artist/4CYeVo5iZbtYGBN4Isc3n6

Requiescat in pace

Ett svar til “Ronnie James Dio er død”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.