Kategorier
Media

Korttenkte guttestreker

Tidligere i år var jeg med i diskusjonen om hvilke orden- og atferdskategorier som skulle brukes i læringsplattformen jeg jobber med. En av kategoriene som kom med var «Besittelse eller bruk våpen» – noe som selvsagt fikk lærerne til å dra litt på smilebåndet. I en Twitter-melding påpekte en lærer at det manglet en kategori for å ha glemt leksene, og at lekseglemming var et mer sannsynlig scenario enn våpenbruk.

Tidligere i år var jeg med i diskusjonen om hvilke orden- og atferdskategorier som skulle brukes i læringsplattformen jeg jobber med. En av kategoriene som kom med var «Besittelse eller bruk av våpen» – noe som selvsagt fikk lærerne til å dra litt på smilebåndet. I en Twitter-melding påpekte en lærer at det manglet en kategori for å ha glemt leksene, og at lekseglemming var et mer sannsynlig scenario enn våpenbruk. Han hadde selvsagt rett, men i dag skriver VG om en skole som kunne hatt god nytte av en slik anmerkning: En 14-åring skal ha tatt med seg en to pistoler og ammunisjon på skolen etter at han angivelig hadde følt seg truet av en medelev.

Som skytter får jeg en uggen følelse når slike ting skjer – hva ville konsekvensene blitt ved en eventuell skoleskyting? Politiet sier følgende til VG:

– Trolig er det snakk om en korttenkt guttestrek. Dette er to ungdommer som ikke har vært i kontakt med politiet tidligere, vi vil likevel følge saken opp videre utover uken

Skremmende er det også å lese rektors syn på saken (dersom hun er korrekt sitert av VG):

– Dette er likevel snakk om gutter som ikke har noen spesielle utfordringer utenom det vanlige, og jeg kan ikke se for meg at det ville resultert i noen reell tragedie, påpeker Gunnulfsen.

Nå er det vel ikke så spesielt at en 14-åring ikke er kjenning av politiet. Jeg håper denne rektorens holdninger blir slått like hardt ned på som kidden som tok med våpen på skolen. Slike ting bør en ikke ta lett på.

4 svar til “Korttenkte guttestreker”

Vel, jeg tror du burde passe deg litt med å trakassere rektors mening uten å vite mer om saken enn litt skraping i overflaten, som VG ofte gjør. VG har også tendensen til å overdramatisere hendelsen, for så å pønske ut en synder, eller en person som leserne kan hetse. Dårlige nyheter sprer seg fortere enn gode nyheter. Kjenner du til disse to personene som tok med seg våpen på skolen? Eller gjør rektor det? Tror vi her skal stole litt mer på rektor, enn å starte en åpen samtale hvor hovedpersonen er ekskludert fra diskusjonen.

Og ja, hun er min mor. Og jeg vet at hun kan utrolig mye mer om pedagogisk tilrettelegging, og personers oppførsel, enn det du gjør. Så håper du legger denne tråden død.

Mener du virkelig at dette innlegget er trakasserende? Er det trakasserende å mene at en rektor tar lett på at elevene hennes tar med seg våpen og ammunisjon på skolen? Var det bare guttestreker det som hendte i Finland for noen år siden? Når elever tar ned våpen på skolen er det noe fundamentalt galt, og det skal ikke tas lett på eller avbagatelliseres – spesielt ikke av en rektor.

Men, jeg skjønner selvsagt at VG og andre tabloider har en tendens til å overdrive. Det var derfor jeg satte inn en parentes med forbehold om at rektoren var sitert korrekt.

Hvem har sagt det blir tatt lett på!!?? Veit noen av dere hva som skjedde på skolen den dagen?? Veit dere grunnen til at de hadde med våpen?? Veit dere hva som skjedde med de to etter de hadde blitt tatt med til politien??

Jada, jeg går på skolen og var en av de som ble ranssaket!

Dette er bare tragisk. Ikke tragisk som i trist, men tragisk som i at guttunger ikke har noe bedre å gjøre enn å tøffe seg med pistoler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.