Kategorier
Svartkrutt og skyting

Nordisk 2009

I år skal jeg også delta på Nordisk mesterskap i svartkruttskyting som arrangeres i Norge på Åsheim skytebane ved Moelv. Her møtes svartkruttskyttere fra Norge, Sverige, Danmark og Finland til dyst. Under NM skjøt jeg syv klasser, men på Nordisk kutter jeg ned til fire.

I år skal jeg også delta på Nordisk mesterskap i svartkruttskyting som arrangeres i Norge på Åsheim skytebane ved Moelv. Her møtes svartkruttskyttere fra Norge, Sverige, Danmark og Finland til dyst. Under NM skjøt jeg syv klasser, men  på Nordisk kutter jeg ned til fire. Klassen 18 lødig militær kammerlader faller bort fordi det er en særnorsk klasse, og jeg står også over håndvåpenklassene. Dermed står jeg igjen med Remington match og Remington original, samt Minié og Lamarmora.

Det er bare  å fortsette i samme spor som fram til NM, men det må jobbes litt med Lamarmora og Remington original også. Jeg får se hvilke grep jeg tar.

Jeg hadde planlagt å bytte til papirviklede kuler i Sharpsen etter NM, men siden det gikk så godt med vanlige kuler fortsetter jeg som før. Jeg har testet ti skudd med papirviklede kuler, og det så greit ut, men ikke bedre enn med kuler med smøreriller. Nedenfor er en videosnutt fra ett av prøveskuddene. Det jeg ser etter på slutten er en  papirbit, derav den brå bevegelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.