Kategorier
Musikk

Skambankt!

I går var jeg på ekstrakonserten til Klepp-bandet Skambankt på Garage. Jeg må innrømme at kjennskapen min til bandet begrenset seg til sporadiske radiospillinger av «Slokk meg – for eg brenner» i sommer, men arbeidsdagen på konsertdagen ble brukt til å høre gjennomm de fire platene deres.

I går var jeg på ekstrakonserten til Klepp-bandet Skambankt på Garage. Jeg må innrømme at kjennskapen min til bandet begrenset seg til sporadiske radiospillinger av «Slokk meg – for eg brenner» i sommer, men arbeidsdagen på konsertdagen ble brukt til å høre gjennom de fire platene deres. Det skal sies at med norsk punkrock på øret så øker effektiviteten! Musikken ligger forresten på Spotify.

Skambankt viste seg å være et drivende godt liveband, med godt tak på både publikumet og musikken. Egentlig så synes jeg Skambankt er et bedre liveband enn studioband. Jeg koste meg fra åpningen med «Vår bør» til det siste ekstranummeret «KKK». Det eneste som irriterer litt er bokmålspåvirket ordstilling i tekstene som fremføres på rogalandsdialekt (f.eks. «og når du vender meg din rygg», i stedet for «når du vender meg ryggen din»). Dette er forresten ikke bare et Skambankt-fenomen – tendensen finnes hos de mange band som sverger til vestlandsdialekt. Å være rimsmed på vestlandsdialekt er en kunst siden setningene ofte avsluttes av et pronomen.

Favoritter: «Vår bør», «O dessverre», «Tyster», «Malin», «Dynasti», «Skambankt!» og «Stormkast #1». Når jeg tenker meg om så er det ikke mange sanger som ikke er favoritter. «Vår bør» er forresten etter min mening en steike tøff konsertåpner. Se videoen under.

Dette er et band jeg gjerne ser igjen – godt å bli skambankt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.