Kategorier
Svartkrutt og skyting

Omkamp om blyforbudet

Da forbundet mot all bruk av blyhagl i haglvåpen ble innført i 2005 meldte jeg meg ut av Norges Jeger og Fiskeforbund i protest mot forbundets ettergivende holdning til jegernes ønsker. Nå har medlemmene bedt forbundsstyret om å gå til kamp mot forbudet. Dette skjedde på landsmøtet i Bodø for én uke siden, skriver NRK. Dette er et lite politisk korrekt – men svært gledelig – vedtak i disse miljøtider.

husqvstorr7Da forbundet mot all bruk av blyhagl i haglvåpen ble innført i 2005 meldte jeg meg ut av Norges Jeger og Fiskeforbund i protest mot forbundets ettergivende holdning til jegernes ønsker. Nå har medlemmene bedt forbundsstyret om å gå til kamp mot forbudet. Dette skjedde på landsmøtet i Bodø for én uke siden, skriver NRK. Dette er et lite politisk korrekt – men svært gledelig – vedtak i disse miljøtider.

For oss svartkruttskyttere er blyhagl en nødvendighet siden vi skyter med eldre våpen som ikke tåler stål. Vismut er selvsagt et alternativ, men det er dyrt, og lite tilgjengelig. Norsk svartkruttunion har derfor hatt dispensasjon til å benytte blyhagl siden forbudet trådte i kraft.

Klarer NJFF å vinne denne kampen? Jeg tviler på om den politiske viljen i forbundsstyret god nok til at kampen blir intens nok. Men, svenskene fikk en rimelig løsning på samme problem, så da er det håp for oss også. Klarer NJFF å snu denne saken, så skal jeg melde meg inn igjen – med glede!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.