Kategorier
Svartkrutt og skyting

Sesongen er i gang!

Dette blir første innlegg som blir tagget med «NM 2010». I fjor skrev jeg opp noen ambisiøse mål for den kommende sesongen, og jeg satser selvfølgelig på å nå disse. Ett av målene er allerede nådd: en original glattløpet flintlåsmuskett er i hus, og valget falt på en svensk M-1815 infanterimuskett.

Mariette, 13 skuddDette blir første innlegg som blir tagget med «NM 2010». I fjor skrev jeg opp noen ambisiøse mål for den kommende sesongen, og jeg satser selvfølgelig på å nå disse. Ett av målene er allerede nådd: en original glattløpet flintlåsmuskett er i hus, og valget falt på en svensk M-1815 infanterimuskett. Den ble kjøpt uten slagfjær, og pipa viste seg å være i særklasse dårlig, men Magnus Wiberg i Sverige fikset begge deler. Det blir nok ikke de store resultatene med denne i år – jeg har fremdeles ikke skutt med den. Jeg tar den nok med på NM, men har absolutt ingen mål. Nå blir det bare å prøve forskjellige ladninger, kuler og fettlapptykkelser fram mot NM.

Til nå i år har jeg skutt 13 skudd, og det skjedde i påsken med perkusjonsrevolveren. Resultatet ble ikke så verst til å være årets første skudd, selv om samlingen lå litt vel høyt, men samlingen var helt grei. Det blåste kraftig fra høyre, men jeg skjøt mellom kastene, så jeg tror ikke vinden hadde den store innvirkningen. Revolveren har gått en del tusen skudd, så jeg har lurt litt å skifte den ut med en ny Remington New Army, men det blir ikke i år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.