Kategorier
Musikk

Maiden Bergen, vol. II

11. august 2010 var Iron Maiden på besøk i Bergen for andre gang. Første gang vi fikk høre Bruce Dickinson brøle «Scream for me, Bergen!» var i 2006. Da ble hele den nye plata «A Matter of life and Death» spilt fra A til Å. Denne gangen var låtmaterialet i hovedsak hentet fra 2000-tallet, krydret med en og annen klassiker fra 80-årene ­– samt selvfølgelig «Fear of the Dark» fra 1992.

Iron Maiden på Koengen i Bergen 11. august 2010.
Iron Maiden på Koengen i Bergen 11. august 2010.

11. august 2010 var Iron Maiden på besøk i Bergen for andre gang. Første gang vi fikk høre Bruce Dickinson brøle «Scream for me, Bergen!» var i 2006. Da ble hele den nye plata «A Matter of life and Death» spilt fra A til Å. Denne gangen var låtmaterialet i hovedsak hentet fra 2000-tallet, krydret med en og annen klassiker fra 80-årene ­– samt selvfølgelig «Fear of the Dark» fra 1992. Etter min mening holder det nye materialet absolutt mål, og jeg savnet ikke noen av de eldre sangene – kanskje bortsett fra «The Trooper». En sang jeg savnet fra 2000-tallet var «Paschendale». Den kunne gjerne vært byttet med «Wildest Dreams».

Det startet kanskje enda mer eksplosivt i 2006, men etter et par sanger virket det som Bruce Dickinson ble varmere i trøya. Mine favoritter denne kvelden var «Dance of Death», «Brave New World» og «The Reincarnation of Benjamin Breeg».

Fear of the Dark
Fear of the Dark

Heaven & Hell med frontfigur Ronnie James Dio skulle egentlig varmet opp for Maiden denne kvelden, men som kjent døde Dio for et par måneder siden. «Blood Brothers» ble dedikert Dio (se klippet under.) Dickinson la ikke skjul på at han likte omgivelsene på Koengen («A fucking Viking castle – isn’t that cool!»). Omgivelsene i Bergen hadde passet Dio perfekt.

Været var også perfekt, men litt over halvveis i konserten, under «No More Lies» begynte en voldsom regnbyge som la Koengen i bløt. Og med regnet kom stemningen. Vannet bløtgjorde tydeligvis publikum, og 20 000 søkkvåte bergensere slapp hemningene løs mot slutten. Når det er sagt, så slutter jeg aldri å forundre meg over de som betaler 840,– kroner for billetten for så og stå med ryggen til scenen og jabbe ustanselig. De om det.

Alt i alt var det en kanonkonsert, og nå ser jeg fram til Maidens neste studioplate «The Final Frontier» som kommer i neste uke.

Settliste:

 1. The Wicker Man
 2. Ghost Of The Navigator
 3. Wrathchild
 4. El Dorado
 5. Dance Of Death
 6. The Reincarnation Of Benjamin Breeg
 7. These Colours Don’t Run
 8. Blood Brothers
 9. Wildest Dreams
 10. No More Lies
 11. Brave New World
 12. Fear Of The Dark
 13. Iron Maiden
 14. The Number of the Beast
 15. Hallowed Be Thy Name
 16. Running Free

Anmeldelser av konserten

 • Dagbladet (terningkast 6)
 • BT (terningkast 5)
 • BA (terningkast 5)
 • VG (terningkast 4)

Filmsnutter

Ett svar til “Maiden Bergen, vol. II”

Enhver har sin egen mening. Selv vil jeg karakterisere dette som en ‘midt-på-treet’-konsert. Jeg har hørt verre, men også bedre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.