Kategorier
Svartkrutt og skyting

Skal du på NM eller Nordisk 2014?

Etter et travelt fjorår uten konkurranser tenkte jeg å stille både på NM og Nordisk i år – i henholdsvis Trondheim og København. I år er jeg med på kjøtt og flesk, og har ikke trent seriøst. Jeg har saktens skutt, men det har mest blitt lek og testing med nye våpen

Etter et travelt fjorår uten konkurranser tenkte jeg å stille både på NM og Nordisk i år – i henholdsvis Trondheim og København. I år er jeg med på kjøtt og flesk, og har ikke trent seriøst. Jeg har saktens skutt, men det har mest blitt lek og testing med nye våpen, blant annet med den svenske Jarmannen. I vinter fikk jeg også tak i en brukbar, original Remington New Army som har blitt testet med spisskuler fra originaltang og papirpatroner. En artikkel om dette kommer i svenske Hand- & luftvapenguiden 2014 og på svartkrutt.net.

Til NM satser jeg på å stille i følgende klasser (noen av dem blir nok droppet etter hvert som jeg finner ut at jeg ikke får skutt inn før NM):

  • Whitworth replika med .451 Parker-Hale Whitworth-rifle
  • Vetterli replika med .451 Parker-Hale Whitworth-rifle
  • Remington match med .45–70 Shiloh Sharps Sporter #3
  • Jarmann replika med .45–70 Shiloh Sharps Sporter #3
  • Jarmann original med 10,15×61 svensk Jarmann
  • Colt med .44 kaliber Remington New Army
  • Mariette med .44 kaliber Uberti Remington New Army
  • Smith & Wesson replika med .45 Colt konverteringstønne i Uberti Remington New Army
  • Donald Malson replika og original med ovennevnte perkusjonsrevolvere
  • Miquelet original med 18,55 mm svensk model 1815

Skal du på NM eller nordisk? Og hva skal du eventuelt skyte med?

Ett svar til “Skal du på NM eller Nordisk 2014?”

Dersom alle makter står meg bi, så skal jeg delta på NM i Trondheim. Det forutsetter selvsagt at ikke arbeid og sånne tøyseting kommer i veien.

Dersom det blir deltakelse på meg, skal jeg skyte Mariette med en Uberti «walker» i .44, Remington original med en Springfield «Trapdoor» i .45-70 og muligens Jarmann – enten med samme trapdoor, eller med en Martini-Henry mkII i 577-450. Hvis jeg bruker sistnevnte er det bare for å se hvor mange skivebom jeg klarer å få.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.