Kategorier
Svartkrutt og skyting

Krag vs. Sharps

For de som er interessert i Krag-Jørgensen, så har jeg begått en lettfattelig artikkel om Krag-Jørgensen-geværet som står å lese bakerst i Morgan Kane-bok nr. 61 Kanes lov som finnes i butikkene nå.

For de som er interessert i Krag-Jørgensen, så har jeg begått en lettfattelig artikkel om Krag-Jørgensen-geværet som står å lese bakerst i Morgan Kane-bok nr. 61 Kanes lov som finnes i butikkhyllene nå.

Kanes lov
I godt selskap med annen kiosklitteratur.
Fem skudd med Krag-Jørgensen.
Fem skudd med Krag-Jørgensen.

Nå skal jeg ikke påstå at jeg er den mest ivrige Krag-skytteren – det blir da litt for moderne, og så ryker det så lite. Men, jeg skal innrømme at lysten på en militær Krag-Jørgensen absolutt er til stede. Den ble ikke mindre i går etter at jeg ble tvunget til å skyte fem skudd med en langkrag og rekruttammunisjon mellom svartkruttseriene – for øvrig mine første røyksvake skudd på mange år. Og jeg som trodde at avtrekket på Jarmannen min var dårlig! Men, presisjonen liggende på 100 meter uten reim var ikke så aller verst. Jeg tar i hvert fall med meg de tre skuddene som samlet i en gruppe som hadde holdt tieren. Ikke så verst siden liggendeformen min er rusten i år etter bare tre treninger totalt + NM. Hva kan en egentlig forvente seg av presisjon med en Krag på 100 meter med åpne sikter?

Ni skudd med Shiloh Sharps.
Ni skudd med Shiloh Sharps.

Siste trening før Nordisk med de to våpnene jeg skal skyte på 100 meter – Parker-Hale Whitworth-rifla og Sharps-rifla – gikk sånn passelig, men jeg er langt fra der jeg var for noen år siden. I begynnelsen slet jeg med Whitworthen som spredte skuddene og skjøt for høyt, men etter å ha løsnet båndene litt gikk det seg til. Sharpsen treffer i tieren når jeg gjør jobben, men det gjør jeg bare av og til.

Varmen må ta litt av skylda i går – det var nærmere 30 grader på Kismul – og det er ikke hverdagskost for en regnvant vestlending!

5 svar til “Krag vs. Sharps”

Hmm,har siklet/kjent på dragningen etter en militær/ orginal Krag jeg også.
Det er nok mange som sitter inne med den lysten!
Faktisk på grensen til lov selv for en svartkruttskytter.
Har det av og til gøy med min Smle Enfield No1mk III(1912)
Med støpte kuler selvfølgelig,,,noe annet villle vært galskap.

Hi everyone, I have a question for you all, what was the total weight of the Krag 65×55 round, in total I mean the casing, bullet and powder, is it around 26 grams?

Thanks for any help.

Ian.

Kragen skyter nok muligens like tett som en Shilo eller en god Springfield – med åpne sikter,
hvis synet og alt ellers er som det bør være for å skyte med åpne sikter, vel og merke .

Ikke relevant her , men likevel – med diopter så ville vi vel blitt litt på etterskudd med svartkruttbørsene , bokstavelig talt . Jaja – kanskje ikke så mye heller ? Dette borger for en seriøs test .hehe
Det er jo krum bane som er svartkruttæraens største «minus» om man kan kalle det det .
Samlinga av innslagene ellers , er kanskje ikke så langt etter Kragen ?
Lett rekyl og liten smell er sikkert ingen ulempe det heller da skuddene skal sitte tett .

Jeg skaut noen skudd med 8x58RD i en svensk Remington(jaktavkortet) med røksvak ladning 24gns N110 og 200 gns kule med GC her om dagen , og den føltes som ei salongrifle i forhold til Springfield’n ,
som jeg skaut med etterpå .

Detta var en gammal tråd , men det får ikke hjelpe .
Så ikke hvor gammal den var før etter at jeg hadde sendt innlegget .

Ja, hvem kunne ikke tenkt seg en langkrag i god stand og med godt løp ?

Den er både gammal og norsk, så da er det vel lov å ha litt lyst vel ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.