Kategorier
Mat

Pastasalat med kylling og pesto

Nå er det på tide med litt matnyttig stoff. Det overrasker meg at så mange tyr til ferdigmat som Grandiosa og Toro. For det første så er ferdigmat bilringdannende, og for det andre så er god mat både raskt og enkelt å lage.

Ferdig salat.

Nå er det på tide med litt matnyttig stoff. Det overrasker meg at så mange tyr til ferdigmat som Grandiosa og Toro. For det første så er ferdigmat bilringdannende, og for det andre så kan du lage god mat både raskt og enkelt.

Her følger en oppskrift på en pastasalat med kylling og pesto som jeg fikk av en kamerat for noen år siden. Du velger selv hvor mye du vil ha av hver av ingrediensene – jeg gidder aldri å måle og styre – men hovedingrediensene er selvsagt pasta og kylling. Det tar vel omtrent et kvarter å lage salaten – like lenge som det tar å steke en ferdigpizza.

Du trenger:

  • Pastarør – gjerne fullkornspasta
  • Kylling
  • Et glass grønn pesto
  • Svart oliven
  • Valnøtter
  • Cherry-tomater
  • Bacon
  • Olivenolje
  • Sitronsaft

Slik lager du salaten:

Begynn med å koke pastaen. Mens du setter den på koking hakker du opp valnøtter og skjærer opp bacon i terninger. Valnøtter uten skall får du forresten kjøpt ferdig på bokser. Stek baconet, og rist nøttene raskt på stekepanna sammen med baconet.

Du kan enten bruke salatkylling, stekt filet i biter eller grillet kylling i biter. Jeg liker å varme kyllingen litt på stekepanna sammen med baconet og nøttene, men du kan også bruke kald kylling.

Del cherry-tomatene i to. Olivenene kan du gjerne kutte i skiver eller ringer.

Når pastaen er ferdigkokt kjøler du den av med kaldt vann. Sil av vannet, og bland sammen pastaen med kyllingen, nøttene, baconet, tomatene og olivenene. Bland inn pesto og drypp litt olivenolje og sitronsaft på toppen. Nå er maten ferdig, og du kan sette deg ned å spise – litt brød med hvitløksmør er godt til salaten.

http://www.blogg.svartkrutt.net/2009/09/18/pastasalat-med-kylling-og-pesto/

Ett svar til “Pastasalat med kylling og pesto”

Har prøvd denne oppskriften og den anbefales. 🙂 Jeg hadde litt hakket rødløk oppi min salat for å få litt mer smak og byttet ut svarte oliven med grønne siden jeg ikke hadde svarte i kjøleskapet i går.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.