Kategorier
Litteratur Svartkrutt og skyting

Hva blir nytt i neste bok?

Siden det nå er rundt et halvt år til jeg skal levere manus, bilder og illustrasjoner til forlaget, går det meste av fritiden med til å jobbe med boken From Musket to Metallic Cartridge. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å gi ut en engelsk versjon av Vakre våpen – svart krutt, men da jeg var ferdig med oversettelsen så jeg at her var det jammen rom for forbedring. Det vil derfor bli en hel del nytt innhold, og til nå har jeg rukket å gjøre følgende:

Fotografering i dagslys.
Fotografering i dagslys.

Siden det nå er rundt et halvt år til jeg skal levere manus, bilder og illustrasjoner til forlaget, går det meste av fritiden med til å jobbe med boken From Musket to Metallic Cartridge. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å gi ut en engelsk versjon av Vakre våpen – svart krutt, men da jeg var ferdig med oversettelsen så jeg at her var det jammen rom for forbedring. Det vil derfor bli en hel del nytt innhold, og til nå har jeg rukket å gjøre følgende:

 • Mer om luntelåsvåpen, både europeiske og japanske.
 • Flere nye kapitler om:
  • Skyting med finkalibrede perkusjonsrifler og langkule (av typen Whitworth, Gibbs osv.)
  • Perkusjonsbakladere (bl.a. norsk kammerlader, Sharps, Hall og Ferguson)
  • Patronrevolvere
  • Militære repeterrifler (bl.a. Krag-Petersson, Jarmann, Spencer, Henry og Mauser 1871/84)
  • Militære enkeltskudds patronrifler (bl.a. Remington rolling block, Trapdoor, Martini-Henry, Snider og Sharps)
Forfatterlivet er ikke så rent lite rock 'n' roll.
Forfatterlivet er ikke så rent lite rock 'n' roll.

Kapitlene om kammerlader og 12 mm Remington er altså utvidet, og beskriver nå også andre våpentyper. Ellers er planen å oppdatere de resterende kapitlene med ny kunnskap, og fjerne ting som helst er relevant for et norsk publikum. Kapitlet om westernvåpen er fjernet, men våpnene som er beskrevet der er flyttet til andre kapitler.

Alle bildene skal tas på nytt, og jeg er godt i gang med bilder av selve våpnene, mens resten har jeg ikke begynt på enda. Det får bli en jobb for vinteren. Jeg har planer om å sette opp et studio som skal gjøre jobben lettere. Til nå har jeg tatt bildene i dagslys, og det har fungert bra, men nå er dagslyset på hell og det kommer ikke tilbake før jeg må levere. Jeg har derfor gått til innkjøp av et par studioblitser som jeg skal skal bruke til de resterende bildene. Dette gjør at jeg kan ta alle bildene innendørs. Jeg har lite erfaring med blits, men testene så langt har vist at det ser ut til å fungere bra.

Hva mer vil dere ha i boken? Fyr løs i kommentarfeltet!

Her litt av resultatet fra fotoshooten over.
Her litt av resultatet fra fotoshooten over.

11 svar til “Hva blir nytt i neste bok?”

I forrige bok hadde du med litt oppskrifter på kulefett, kunne gjerne tenkt meg å få et par ordentlig gode oppskrifter på svartkruttsolvent som kan lages i heimen av lett tilgjengelige råvarer. Prøver ut et par hjemmesnekrede varianter nå men ingenting jeg har laget eller kjøpt kan måle seg med den til KAP teknikk.
Blir ellers godt å få ei god fagbok på engelsk. Da kan man forhåpentligvis stille språklig sterkere på utenlandske fora og ikke minst på konkurranser 🙂

Ingen dum idé – jeg har tenkt tanken selv. Det vil bli et avsnitt om sikter i kapittelet om patron-enkeltskuddsrifler, og der vil kikkertsikter passe fint inn. Det vil ikke blir veldig omfattende, men nevnes må de.

Kunne tenke meg litt om tema restaurering og ivaretakelse av antikke skytevåpen.
– Hva kan man tillate seg å skifte ut/reparere av deler
– Hvilke pusse/rengjøringsmidler og metoder anbefales
Noen betraktninger rundt dette tema hadde vært ønskelig

Denna boka høres ut til å bli spennende, og den vil kanskje favne et enda bredere lag av lesere/interesserte – fra nybegynner til mer viderekommen .
Alle blir vi eldre, og hvis man beholder trangen til å vite mer med årene,
så er jo det bra .
Man må vel først lære nok til å kunne forstå at man nesten ikke vet noe i det hele tatt , før man skal lære mer ? Eller …?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.