Kategorier
Litteratur Svartkrutt og skyting

Vakre våpen – svart krutt blir ebok

Siden min første bok Vakre våpen – svart krutt: svartkruttvåpen i krig, jakt og konkurranse fra 2005 for lengst er utsolgt fra forlaget – og det enda viser seg å være interesse for den – har jeg fått tillatelse av forlaget til å lage ebok av den og legge den ut på nett.

svartkruttbok_storSiden min første bok Vakre våpen – svart krutt: svartkruttvåpen i krig, jakt og konkurranse fra 2005 for lengst er utsolgt fra forlaget – og det enda viser seg å være interesse for den – har jeg fått tillatelse av forlaget til å lage ebok av den og legge den ut på nett.

Det skjer derimot ikke med det første. Først vil jeg gå gjennom stoffet på nytt, og oppdatere tekst, bilder og illustrasjoner. Forhåpentligvis blir det en del nytt stoff også. Med travel timeplan er det ikke sannsynlig at den blir tilgjengelig før tidligst høsten 2015.

Det er flere muligheter når det gjelder format, blant annet ePub, pdf eller bare som en vanlig nettside på f.eks. blackpowderbook.com. Papir er dessverre ikke et alternativ, siden kostnadene blir for høye.

Hvilken form og format foretrekker du på en elektronisk publikasjon?

11 svar til “Vakre våpen – svart krutt blir ebok”

Flott at den kommer ut elektronisk og blir tilgjengelig for flere entusiaster.
Jeg kjenner ikke til ePub men pdf er vel greit om man vil printe ut for å ha et eksemplar i hylla? Et format som både kan leses og skrives er nok å foretrekke. Krever noen av disse egne lesebrett og/eller apper? Ser jeg har en Kindle-app på den nye EDB-maskinen min 😉

ePub gjør at lese den som ebok på f.eks. nettbrett. Tekst og bilder er «flytende» og tilpasser seg skjermen om boka er laget riktig. En nettside med gode muligheter for utskrift i tilleg til ePub er kanskje tingen. Er litt mer skeptisk til pdf, for den bli i tilfelle fryktelig stor.

Det høres ut som en fornuftig løsning. Har boka men kommer til å kjøpe den i nytt format også.
Noe å glede seg til over lengre tid, heilt topp!

Åjavel, ja! Det er sannelig ikke verst. Da får du heller spørre svartkruttfolket om litt dugnadsinnsats for fellesskapet med gjennomlesning og denslags.

Bra tiltak.

Hvorfor ikke i begge formater så kan folket lese den på plate eller pc i et format som er greit å lese.
Som PDF vil jeg tro at du kommer ned til en vettug filstørrelse ganske fort.
Jeg har noen manualer på opp til 500 sider som er i PDF og de er ikke mer en noenåtrædve mb.
Laserutskrifter trenger ikke mer enn noen få hundre dpi for å bli bra, siden jeg som bruker av formatet mottar mailer med PDF rett som det er klarer jeg å få utskrifter som fint kan leses. trykkerikvalitet er en ting. blekk og laser på vanlig matt ark blir uansett ikke superbra.

Nå har jeg etter litt om og men fått tak i filene fra forlaget/trykkeriet. Jeg tror jammen meg jeg skifter ut alle bildene, oppdaterer teksten og legger til noen kapitler og gir ut en nyversjon på eget forlag – altså en bok på godt gammeldags papir mellom stiver permer!

Det høres meget bra ut, ei ny bok på norsk står høyt på ønskelista. Kan du gi et røft estimat på ventetiden?

Hvis denne nyutgivelsen hadde inkludert materiell i fra «Våpen Journalen´s » svartkrutt artikler – hadde det vært en innertier.

Hei, den er dessverre utsolgt fra forlaget og forlaget eksisterer ikke lenger. Jeg har heller ikke tenkt å gi de ut på nytt i papirformat, av den enkle grunn at jeg ikke synes den er bra nok. -jeg anbefaler heller From Musket to Metallic Cartridge. Den er lett å få tak i.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.